Ga goed voorbereid op reis naar Bali

Steeds meer mensen kiezen voor een heerlijke vakantie op het prachtige eiland Bali. Bali is een eiland in Indonesië en biedt alle mogelijkheden op een fijne en veelzijdige vakantie. Het eiland heeft prachtige zandstranden, indrukwekkende bergtoppen waar je een fantastisch uitzicht hebt en hele leuke dorpen en steden die je kunt bezoeken. Kortom, een ideale bestemming voor mensen die aan de andere kant van de wereld willen genieten van al het moois dan deze regio te bieden heeft. Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij, waar je rekening mee moet houden als je naar Bali gaat.

Regel je verblijf bij aankomst

Wie naar Bali gaat, kiest er vaak voor om niet heel de reis al vooraf te plannen. Je bekijkt ter plekke op welke plaatsen je wat langer wil blijven, en welke richting je daarna wil gaan. Ook de overnachtingen bekijk je ter plekke, omdat er altijd wel een hostel in de buurt is waar je kunt verblijven. Wel is het aan te raden om voor de eerste twee nachten een verblijf te reserveren. Bij aankomst is het vaak wat lastiger om een slaapplaats te vinden, en daar wil je je op dat moment niet druk over hoeven maken.

Vergeet je visum niet

Als je op vakantie naar Bali gaat, dan heb je een visum nodig om het land Indonesië in te mogen. Dit visum voor Indonesië hoef je niet ter plekke te regelen, maar kun je voorafgaand aan je reis al aanvragen. Je kunt dit eenvoudig online doen. Wacht hier niet te lang mee, want het kan soms een aantal dagen duren voordat dit geregeld is.

Inentingen

Bij het zoeken naar een zomervakantie denk je vaak aan de leuke dingen, en voor velen horen daar inentingen niet. Toch kunnen deze enorm belangrijk zijn. Het wordt aangeraden om vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen als je op vakantie naar Bali gaat. Ook wanneer je zeven of minder dagen geleden in een land bent geweest waar gele koorts heerst, dan moet je je daar voor vaccineren. Landen die bekend staan als gele koorts landen liggen in Zuid-Amerika en Afrika.

Tags: