De leukste regio’s voor een korte vakantie

Een zomervakantie is iets waar veel mensen lang naar uitkijken. Heerlijk voor een aantal weken weg van alle stress in Nederland, en even helemaal tot rust komen. Voor wie na de zomervakantie niet elf maanden wil wachten totdat de volgende zomervakantie weer begint, is het goed om te kijken naar bestemmingen voor een korte vakantie. Soms kan een trip voor een paar dagen naar een fijne bestemming ook voelen als een wekenlange vakantie. Even snel bijkomen en weer opladen voor alles wat in Nederland speelt. Wij zetten een paar leuke bestemmingen voor een korte vakantie op een rij.

Costa Brava

In het noorden van Spanje is de regio Costa Brava te vinden. Een ideale locatie om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Het grote voordeel van deze regio is dat er dagelijks vluchten vanuit Nederland vliegen naar Girona of Barcelona. Vanuit hier ben je zeer snel in één van de leuke badplaatsen die je vindt aan de Costa Brava. Een vakantie aan de Costa Brava zorgt ervoor dat je een paar dagen heerlijk kunt genieten van een prachtig hotel aan de Middellandse Zee. Wat wil je nog meer?

Griekenland

Griekenland is bij uitstek een land waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Tientallen eilanden waar je volop geniet van zon, zee, strand en een prachtige omgeving. Eilanden als Kos, Rhodos en Samos zijn goed bereikbaar vanuit Nederland, en verschillende touroperators bieden reizen aan van een paar dagen naar deze prachtige eilanden. Precies voldoende om even helemaal bij te komen en dat heerlijke vakantiegevoel te krijgen.

Stedentrip

Een vakantie naar een zonnig oord voor een paar dagen zorgt er voor dat je helemaal uitrust, maar in Europa vind je ook veel leuke steden waar je een leuke stedentrip kunt doen. Een uitstekende combinatie om zowel te genieten van een vakantie, en heel veel leuke dingen te zien. Denk aan steden als Barcelona, Londen of Rome, stuk voor stuk steden waar je in een paar dagen je ogen zult uitkijken. Een paar dagen naar zo’n leuke stad zorgt ervoor dat jij weer helemaal fris voelt.